Преглед

Претседателот на Владата на Република Македонија, Г-дин Никола Груевски, Министерот за надворешни работи на Република Словенија Д-р Димитриј Рупел и Претседателот на управата на Групацијата Ера Г-дин Гвидо Омладич на 1 февруари 2008 година во Скопје положија камен темелник за Ера Сити Скопје и бизнис зградата, што ќе претставува прв нов објект од најголемиот и најсовремениот деловен трговски и забавен центар во регионот.

Ера Сити Скопје План
Инвеститор: Групација Ера д.д Велење со партнерите
Вредност на инвестиција: 150 милиони евра
Почеток на градење: февруари 2008
Површина на Бизнис зграда: 33.600 m2
Површина на Трговски центар (прехрана и дополнителни дејности): 85.000 m2
Површина на Трговски центар (непрехрана): 22.000 m2

 

 

 

*Движете го покажувачот над планот за да добиете дополнителни информации

Shopping Mall 1more

Shopping Mall 2more

Business Building 3 with Flour Parkingmore

Business Building 2more

Energy Stationmore

Gas Station

На крајниот источен дел од комплексот се предвидува изградба на Бензинска станица.
Површината на парцелата изнесува 4.213 m2.
Предвидената површина на овој објект е 858 m2, и е проектиран како приземје со максимална височина од 6 m.

more

Business Buildingmore

Flour Parking 1more

Flour Parking 2more

Прочитајте за нашите слични проекти: Еко енергетика , Виртуелни канцеларии , Бизнис Канцеларии и Магацини , Метрополис арена
 

Новости