main fair
За изложувачи
За посетители
За медиуми
Галерија

УЧЕСНИЦИ
• Винарски визби
• Дестилерии
• Продавничи за продажба на производи за винска намена
• Производители на млечни производи
• Производители на месо и месни преработки
• Пекарска индустрија

За сите учесници се обезбедени површини со еднакви димензии на кои може директно да се врши продажба

Вкупно 50-60 ученици

Екстерно уредување

 • Комплетно декорирање на Метрополис Арена во духот на виното
• Дрвено декорирани штандови со стандардна димензија од 9 m2 и 12 m2
• Посебен простор за дегустација на производи (дрвени маси и клупи, буриња, ...)
• Бина

Секојдневни активности

 • Музика во духот на виното и доброто расположение
• Дегустација и оценување на вина со што ќе се доближи концептот на виното и што тоа значи во
многу рамки - за уживање, за потенцијален продажен продукт и неговата важност
• Курсеви за правилно дегустирање на вино и food & wine pairing
• Работилница со соммелиери
• Промоција на книги, списанија и web портали кои го промовираат и негуваат култот кон виното
• Afterwork забави
• Продажба на карти за посета и престој во винарски визби по специјална саемска цена2014   |   2013   |   2012   |   2011


 

Новости