main fair
За изложувачи
За посетители
За медиуми
Галерија

Вински фестивалВреметраење:15.11.2011 - 19.11.2011

дс
Зошто Wine Fest во Скопје?

 1. Квалитетно организиран настан кој ја промовира винската култура во земјава и пошироко
 2. Фестивал достоен за развој и негување на култот кон виното
 3. Зголемување на семејството на вински ентузијасти, љубители на доброто вино и уживателите  на квалитетни и единствени алкохолни пијалоци

Бенефити за учесници

 1. Овозможување на учесничите да се претстават на поуникатен начин пред широката публика со што доаѓа до директна продажба на нивните производи
 2. Можност за дегустација на повеќе производи и истовремена споредба на квалитетот и вкусот
 3. Ефективен спој на забавното со корисното - задоволни учесници и задоволни посетители
 4. Размена на искуство и контакти со винариите од регионот

Секојдневни активности

 1. Музика во духот на виното и доброто расположение
 2. Дегустација и оценување на вина со што ќе се доближи концептот на виното и што тоа значи во многу рамки - за уживање, за потенцијален продажен продукт и неговата важност
 3. Курсеви за правилно дегустирање на вино и food & wine pairing
 4. Работилница со соммелиери
 5. Промоција на книги, списанија и web портали кои го промовираат и негуваат култот кон виното
 6. Afterwork забави
 7. Продажба на карти за посета и престој во винарски визби по специјална саемска цена

УЧЕСНИЦИ

 1. Винарски визби
 2. Дестилерии
 3. Продавничи за продажба на производи за винска намена
 4. Производители на млечни производи
 5. Производители на месо и месни преработки

За сите учесници се обезбедени површини со еднакви димензии на кои може директно да се врши продажба
Вкупно 50-60 ученици

ВНАТРЕШНО УРЕДУВАЊЕ

 1. Комплетно декорирање на Метрополис Арена во духот на виното
 2. Дрвено декорирани штандови со стандардна димензија од 9 m2 и 12 m2
 3. Посебен простор за дегустација на производи (дрвени маси и клупи, буриња, ...)
 4. Бина
Спонзори:    
Медиумски спонзори:    
Партнери:    


2014   |   2013   |   2012   |   2011


 

Новости