main fair
За изложувачи
За посетители
За медиуми
Галерија

ДЕНОВИ НА ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА 2009

12 Меѓународен саем за образование и кариераВреметраење:08.04.2009 - 10.04.2009

Education and Carreer FairВо светот постојат разновидни култури и традиции, меѓутоа она што е исто, се навиките и однесувањето на младите, нивното следење на актуелните трендови и желбата да се добие работа по дипломирањето. Младиот човек нема граници и таа / тој има повисоки критериуми при изборот нејзината / неговата идна професија и кариера. Овој настан се организира со цел да им се помогне на македонските студенти при изборот на нивната кариера, институцијата каде што тие ќе го продолжат своето образование, компанијата каде што ќе се вработат по дипломирањето, како и обезбедување на финансиски средства за нивните студии.
     
Постојат презентирани можности за образование и студиски програми на институциите на високото образование во земјата и странство, институции и компании кои имаат програми за студирање  со стипендија и кредити, компании кои нудат професионална пракса за студентите, како и компании кои нудат вработување на квалификуван персонал на соодветен терен.
Овој настан е наменет за студентите од сите степени, како и за ученици во средно образование  - идни студенти, кои треба сами да ја изберат нивната идна кариера и институција и нивната професионална ориентација.

Учеството на институции и фирми од Македонија, земјите од регионот и пошироко, кои имаат можност да ги презентираат нивните образовни програми и можностите со кои тие ќе бидат претставени пред македонската јавност, е од посебно значење.

Искористете ја предноста на можноста да учествувате на отворената демонстрација на она што Вие го нудите како институција со презентирање и промовирање на Вашите најнови едукативни програми и специјалности.2017   |   2016   |   2015   |   2014   |   2013   |   2012   |   2011   |   2010   |   2009


 

Новости